Rhenen kan niets doen voor campingbewoners

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
RHENEN - De gemeente Rhenen zegt niets te kunnen doen voor een groep vaste bewoners van Camping Bergbad in Rhenen. Dat laat een woordvoerder weten.
De campinghouder stuurde eigenaren van vakantiechalets vorige week een aangetekende brief met daarin de mededeling dat ze voor 31 december weg moeten zijn. Hij is daarna met de noorderzon vertrokken en is onbereikbaar. Dat zorgt voor veel onrust onder bewoners die met toestemming van de gemeente permanent op de camping mogen wonen. "Het gaat hier om een conflict tussen de eigenaar van de camping en de bewoners. Daar zijn wij geen partij in", zegt een woordvoerder.
De gemeente is op de hoogte van de situatie op de camping en de schrijnende situatie van bewoners die geen andere woning dan hun chaletje hebben. Een aantal woont al tientallen jaren op de camping. "Daar hebben ze destijds van ons inderdaad toestemming voor gekregen, maar als de eigenaar besluit te stoppen dan bepaalt hij wat er met de huurovereenkomst gebeurt", aldus de woordvoerder van de gemeente.
Verschillende bewoners hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen. Ook staat een gesprek met burgemeester Hans van der Pas gepland.    

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.