FIFA-fans testen nieuwste game op Hoog Catharijne

De FIFA experience voor de Media Markt.
De FIFA experience voor de Media Markt. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Het Utrechtse Hoog Catharijne is normaal gesproken het domein van kooplustige kledingliefhebbers, op zoek naar de laatste aanbiedingen. Maar sinds gisteren spreekt het winkelcentrum andere bezoekers aan: gamers. En dan vooral de adepten van het voetbalspel FIFA.
Niet zonder reden, want komende vrijdag komt de nieuwe editite van het spel uit. FIFA 19. Er wordt op Hoog Catharijne flink uitgepakt om die release onder de aandacht te brengen. Naast de Media Markt stond een bank en vooral veel Playstations.
"Het wordt 3-0, let maar op." Gamers hebben zichtbaar plezier in het spelletje. Ze mogen gratis en ook onbeperkt het nieuwe spel uitproberen. Ze zijn enthousiast.
"Het spel voelt realistischer aan. Ik vind het een tof spel, en ga het zeker kopen." In de nieuwste editie bewegen spelers anders, vloeiender. Daarmee is het nog realistischer. Dit bevalt de meesten wel, maar het is wel even schakelen. "Het is nu echt wennen. De spelers zijn slomer en ze draaien langzamer."
Nu staat het nog gelijk, het zal uiteindelijk 0-3 worden.
Nu staat het nog gelijk, het zal uiteindelijk 0-3 worden. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
Dit ervaart onze verslaggever ook als hij zelf een potje speelt. Tegenstander is een jongen uit Overijssel, die nog niet echt te spreken valt over het spel. "Ik voel het nog niet echt." Of hij het nou voelt of niet, FIFA spelen kan hij wel, getuige een eclatante 5-1 overwinning.
Verderop staat een groep vrienden een potje te spelen. De een vindt zichzelf de sterkste maar staat toch al gauw achter. "Je hebt meer balcontrole en de manier van schieten is bijzonder", aldus een van de vrienden. Of ze het spel gaan kopen? "Ja, ik denk het wel. Soms lijkt het alsof er niks veranderd is in de nieuwe editie, maar je koopt het toch weer."
De FIFA 19 experience staat nog in het Gildenkwartier tot en met vrijdagavond.
© RTV Utrecht / Koen van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.