Spakenburg bekert verder maar heeft zorgen voor derby

© RTV Utrecht / Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Tweede divisionist versloeg vanavond hoofdklasser DFS uit Opheusden met 3-0.
Bij rust leidden de Blauwen met 1-0 door een treffer van Tom van der Neut, die een afgeslagen hoekschop binnen schoot. Mike Vreekamp en Olaf van der Sande verzuimden de voorsprong te vergroten.
Na rust leek de ploeg met het hoofd al bij de derby tegen IJsselmeervogels. Het spelpeil daalde en DFS mocht hopen op een stuntje. Twintig minuten voor tijd maakte Kevin Sterling aan die hoop een einde.
Na de 2-0 waren de gasten twee keer dicht bij een doelpunt maar keeper Jordy Deckers hield Spakenburg overeind. In de blessuretijd schoot Olaf van der Sande een strafschop binnen voor de 3-0.
John de Wolf en Giovanni Gravenbeek over de wedstrijd en de blessure
Spakenburg won weliswaar, er zijn ook zorgen voor de derby van zaterdag. Giovanni Gravenbeek (hamstring) en Tom Oostinjen (kuit) vielen geblesseerd uit.