Bewoners Vianen bieden burgerinitiatief aan over Bentz-Berg

© RTV Utrecht
VIANEN - Inwoners van Vianen hebben wederom aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie op de Bentz-Berg. Gisteravond heeft de Actiegroep Bentz-Berg een burgerinitiatief aangeboden aan wethouder Harry van Tilburg.
In maart van dit jaar hebben de bewoners al een petitie aangeboden om aandacht te vragen voor het sluipverkeer op de Bentz-Berg. "We zijn het spuugzat", vertelt Jolanda Brouwer van de actiegroep in de raadsvergadering in Vianen.

ROADBLOCKS

De bewoners dragen een oplossing aan voor het verkeersprobleem. Samen met volksvertegenwoordigers en een verkeerskundige hebben ze dit burgerinitiatief opgesteld. "Er staan bij de roadblocks ook verkeerslichten en die zouden kunnen werken als doseerinstallaties", aldus Brouwer.
Volgens de actiegroep Bentz-Berg zou dat ervoor moeten zorgen dat het verkeer op de weg niet dichtslibt en mensen de wijk niet meer in- en uit kunnen. Ze hopen dat de gemeente dit plan gaat realiseren.

INVLOED OP A2

Wethouder Harry van Tilburg laat weten dat hij het burgerinitiatief meeneemt en zeker niet afwijst. "We hebben al eerder gedacht aan de doseringsinstallaties en daar loopt een onderzoek naar." Volgens van Tilburg heeft het doseren van het verkeer bij de Bentz-Berg consequenties voor het verkeer op de A2. Daarover is hij in gesprek met Rijkswaterstaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.