Juwelier Zeist totaal niet bang na zoveelste overval: "Zolang het niet met wapens is"

© Menno Bausch
ZEIST - Op de Slotlaan in het centrum van Zeist is vanmiddag juwelier Rodewijk overvallen. Dat is al de derde keer in korte tijd. Opvallend is dat niet agenten maar omstanders de dief hebben gepakt.
Juwelier Niek Rodewijk was rond 13.30 uur aan het werk toen een klant (zo'n 25 jaar oud) binnenkwam. Die wilde naar eigen zeggen een sieraad voor zijn vriendin kopen. Niek haalde op verzoek wat sieraden uit een vitrine, toen de jongeman er plotseling mee vandoor rende.

ACHTERVOLGING

"Ik ben er achteraan gegaan met een hoop gevloek en getier", vertelt Niek zo'n twee uur na het incident. "Maar ik heb een kapotte knie dus ik loop niet zo hard. Gelukkig hielpen allerlei omstanders mee. Een stuk of vier à vijf wel, waaronder een meisje met een scooter."
Hij had totaal geen kans, dat is wel leuk.
Juwelier Niek Rodewijk
De dief gaf zich snel gewonnen. Er was een opsporingsambtenaar in de buurt, die hem heeft overgedragen aan de politie. Niek is blij met de hulp van de toevallige passanten. "Hartstikke goed. Hij had daardoor weinig kans, dat is wel leuk."
Juwelier Rodewijk is al voor de derde keer in korte tijd slachtoffer van een overval. In december werd hij beroofd en de daders zijn nog altijd niet gepakt. Daarom liet Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, bewakingsbeelden zien.

TOTAAL NIET BANG

Niek reageert enorm laconiek op alle dieven in zijn winkel. "Je maakt zo wat mee he?" Op de vraag of hij niet bang is, reageert hij bijna lacherig: "Zolang ze niet met vuurwapens binnenkomen vind ik het wel aardig. Ik ben daar vrij nuchter in."
De spullen die de dief meenam zijn bijna vierduizend euro waard.
Agenten doen onderzoek bij de juwelier.
Agenten doen onderzoek bij de juwelier. © Menno Bausch

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.