Anouk Hoogendijk op de planken als musicalster

© ANP
AMERSFOORT - Voormalig profvoetbalster Anouk Hoogendijk gaat meespelen in de musical Soof. Hoogendijk voetbalde onder meer voor FC Utrecht en zal meedoen aan voorstellingen in Amersfoort en Amsterdam.
Het was als kind een droom van mij
Anouk Hoogendijk
Een rol spelen in een musical is voor Hoogendijk een droom die uitkomt. "Ja, het was als kind een droom van mij! Als ik in de zaal zit denk ik vaak nog hoe leuk moet dat zijn om daar te staan en daar zo goed in te zijn. Ik speel mezelf. Ik heet ook Anouk, ik ben ook een ex-voetbalster. Ik speel een rol, maar dan wel als mezelf en dat maakt het heel leuk".
Hoogendijk speelt in Soof de verleidster op wie de man van Soof verliefd wordt. Het is een rol die door zes verschillende mensen wordt gespeeld, onder meer door Leontien van Moorsel en Nicolien Sauerbreij. De ex-sporters hoeven niet te zingen in de musical, maar zegt Hoogendijk, "ik sta er wel voor open om mee te zingen". 
De zes voormalig sporters doen mee in een stad waar ze iets mee hebben. Hoogendijk is te zien op de planken in Amersfoort en Amsterdam omdat ze in Utrecht woont en bij Ajax heeft gespeeld. De voorstellingen in theater Flint zijn op 8, 9 en 10 januari 2019.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.