RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NFF begint met debuut Michiel van Erp en Gouden Kalf voor Monique van de Ven

UTRECHT - De 38e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) opent†vanavond met het speelfilmdebuut van Michiel van Erp: Niemand in de Stad. De film gaat over het studentenleven en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff.

Tijdens de openingsavond in de Utrechtse Stadsschouwburg krijgt actrice Monique van de Ven het Gouden Kalf voor de Filmcultuur. Het speciale Gouden Kalf is geÔnitieerd om personen of instanties te onderscheiden die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Filmcultuur.

Op vrijdag 5 oktober worden de andere prijzen uitgereikt, tijdens het Gouden Kalveren Gala, dat rechtstreeks op tv is te zien. Grootste kanshebber is het historische drama Bankier van het Verzet, dat een recordaantal van twaalf keer is genomineerd.

Naast veel films biedt het festival ook een programma voor professionals en masterclasses voor het publiek, bijvoorbeeld van regisseur Martin Koolhoven en Frans Bromet. Het evenement vindt plaats op meerdere locaties in Utrecht. Zo is de stationshal tijdens het festival een pop-up bioscoop met korte films.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -