Files bij Amersfoort straks hopelijk verleden tijd: dit gaat er veranderen

Weggebruikers moeten nog even door de zure appel heenbijten, maar over een paar jaar moeten de files rond Amersfoort echt verleden tijd zijn. Knooppunt Hoevelaken gaat de komende jaren volledig op de schop: het plan van minster Cora van Nieuwenhuizen moet een einde maken aan de vele files rond de Keistad.
De plannen betekenen concreet dat de A1 en A28 rondom het knooppunt verbreed worden naar vier rijstroken. De A28 wordt voorbij Vathorst verbreed van twee naar drie rijbanen. Ook komen er geluidsschermen en komen er viaducten, tunnels en bruggen. Alles om de doorstroming te verbeteren.
De tekst gaat onder de foto door.
De nieuwe situatie bij knooppunt Hoevelaken.
De nieuwe situatie bij knooppunt Hoevelaken. © Rijkswaterstaat
Op het nieuws is vandaag verheugd gereageerd. Bij wegrestaurant de Tweede Steeg in Hoevelaken weten een aantal weggebruikers er alles van hoeveel files er nu vaak staan: "Als je vroeg genoeg bent kun je er nog goed overheen komen", vertelt een bezoeker.
Een andere man beaamt dat: "Vanaf Utrecht naar Amersfoort toe 's ochtends valt het mee, maar 's middags merk je wel dat het allemaal vastloopt."
Dat het nu aangepakt wordt is daarom iets om blij mee te zijn, vinden ze bij het wegrestaurant: "Ik denk dat het goed is om de hele infrastructuur te verbeteren", vertelt een van de gasten. Een ander: "Ik ben in de files staan wel zat, ik hou gewoon van doorstroming!"
De werkzaamheden starten in 2021. Vanaf 2023 wordt het project opgeleverd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.