Brutale dieven moeten afkicken en de gevangenis in na diefstal Utrechtse Rivierenwijk

© RTV Utrecht
UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De rechtbank heeft een 22-jarige Utrechter voor een brutale diefstal in de Utrechtse Rivierenwijk veroordeeld tot tweehonderd dagen gevangenisstraf, waarvan zestig dagen voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.
Hij moet zich ook laten behandelen in een verslavingskliniek en mag geen contact met het slachtoffer hebben. Verder moet hij drie maanden cel uitzitten vanwege eerdere veroordelingen.
Een 19-jarige medeplichtige uit Bunschoten kreeg 100 dagen cel, waarvan 52 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook hij moet zich laten opnemen om af te kicken van alcohol, cannabis en cocaïne. Zijn straf viel lager uit, omdat de Utrechter bekende de hoofddader te zijn.
KAN HET WAT ZACHTER?
De twee zaten begin juni hard te praten op de trap in de portiek van het slachtoffer. Toen die vriendelijk ging vragen of zij wat rustiger konden doen, gingen ze dreigend voor hem staan. De Utrechter liep vervolgens naar binnen, pakte de telefoon en de laptop van de bewoner en ging er samen met zijn vriend vandoor.
De twee konden al snel door de politie worden aangehouden, omdat de bewoner een duidelijk signalement wist te geven. Bovendien herkende een buurman van het slachtoffer de Utrechtse dader, omdat hij in de buurt blijkt te wonen.
Het slachtoffer had ook nog een kleine 1200 euro schadevergoeding geëist, maar de rechter schatte de uiteindelijke schade op slechts 400 euro. Dat moeten de twee daders betalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.