RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlands Film Festival van start: "Feest om dit festival in Utrecht te hebben"

1/2
UTRECHT - De 38e editie van het Nederlands Film Festival is gisteravond van start gegaan met de openingsfilm 'Niemand in de Stad' van Michiel van Erp. Bekende acteurs, actrices en filmmakers kwamen naar de Stadsschouwburg om het speelfilmdebuut van de documentairemaker te bewonderen.

Van Erp is vereerd dat hij het filmfestival mag aftrappen. "Ik vind het heel erg leuk en ik ben enorm aan het genieten", vertelde hij gisteravond op de rode loper. "De film gaat over drie jongens die denken dat ze volwassen zijn, maar het leven niet zo goed kennen. In de film ontdekken ze wat vriendschap en loyaliteit is en hoe je met elkaar om moet gaan. Ze worden langzaam volwassen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot."

Hoofdrollen in de film zijn er voor Jonas Smulders, Chris Peters en Sofie Porro. "We hebben hier heel lang en intensief aan gewerkt en we zijn benieuwd wat het publiek er van zal vinden", zegt Smulders. "Het is natuurlijk een grote zaal, dus bijna een theaterervaring, dus die zaal gaat hier hopelijk vibreren", vult Peters aan. "Je hoopt natuurlijk dat het helemaal gaat overkomen", aldus Porro.

Acteur, regisseur en schrijver Edwin de Vries: "Enorm festijn om hier te komen"


SPECIALE PRIJS
Een speciale prijs is er dit jaar voor Monique van de Ven. Zij ontving het Gouden Kalf voor de filmcultuur. "Een ongelofelijke eer, ik ben er ontzettend trots op. Mijn leven is film en film is mijn leven, al 46 jaar lang. Dat je daar dan voor geëerd wordt, maakt mij ongelofelijk gelukkig", aldus Van de Ven.

Acteur, regisseur en schrijver Edwin de Vries is vereerd met de mooie prijs voor zijn vrouw, maar is ook blij dat het filmfestival weer is begonnen. "Utrecht is een beetje filmstad geworden. Wij vinden het elk jaar weer een enorm festijn om hier te komen. Het is een enige stad met hartstikke leuke mensen. Het is een feest om het festival hier te hebben, dus wij verheugen ons er altijd op."

Filmliefhebbers moeten deze week in Utrecht zijn want er zijn meer dan 250 filmvertoningen en evenementen in de stad. Volgende week vrijdag sluit het Nederlands Film Festival af met het Gala waar de Gouden Kalveren worden uitgereikt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -