RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden medewerkers Polynorm leggen werk neer

1/2
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Honderden medewerkers van metaalbedrijf Polynorm in Bunschoten en TN Veenendaal leggen het werk neer. Deze ochtend zijn ze met touringcars onderweg naar Hilversum om actie te voeren.

Het gaat om een estafettestaking in meerdere regio's, meldt vakbond FNV. Inzet van de staking is een loonsverhoging, een goed pensioen en een vast contract. "Mensen werken hier 50 uur structureel", zegt FNV-bestuurder Murat Sekercan tegen RTV Utrecht.

Het gaat om een loonstijging van 3,5 procent met een vloer van 1000 euro en goede voorstellen om werk en privé te kunnen combineren. Ook vragen de bonden een zogenoemd generatiepact en maatregelen om duurzame inzetbaarheid van de metaalwerkers te vergroten. Ook willen medewerkers dat de "doorgeslagen flexibilisering" stopt.

ONZEKERHEDEN
"Tot nu toe zien we alleen maar voorstellen die alleen maar meer onzekerheid brengen. De omzet en de winsten bereiken records. Fatsoen kost geld en dat hebben de metaalmedewerkers verdiend", aldus Sekercan.

Aan de actie doen zevenhonderd medewerkers mee.

 Medewerkers van Polynorm vertrekken per bus naar Hilversum om actie te voeren. Medewerkers van Polynorm vertrekken per bus naar Hilversum om actie te voeren. | Foto: Caspar Huurdeman


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -