Bunschoten wil toch onderhandelen over ontsluitingsweg Vathorst-West

© Google Streetview
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/AMERSFOORT - De Bunschotense gemeenteraad wil toch met de gemeente Amersfoort in gesprek over een ontsluitingsweg naar Vathorst-West. Dat bleek gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Vorig jaar gaf de raad aan niet mee te werken aan een weg die over het grondgebied van de gemeente Bunschoten loopt, maar de politiek gaat nu toch overstag.
Dit om te voorkomen dat de provincie Utrecht ingrijpt en bepaalt waar de nieuwe weg komt te liggen. De ontsluitingsweg van Vathorst-West naar de A1 is noodzakelijk voor de bereikbaarheid van een nieuwe woonwijk: Vathorst-Bovenduist. Nu blijkt dat het onmogelijk is om de weg over Amersfoorts grondgebied te laten lopen, vrezen de Bunschoters de tussenkomst van de provincie.

ZEVENHUIZEN

De aanleg van de ontsluitingsweg heeft vooral voor de inwoners van Zevenhuizen grote gevolgen. De weg zou het buurtschap, dat onderdeel is van de gemeente Bunschoten, doorkruisen. Toch zijn de inwoners van Zevenhuizen blij met de beslissing van de raad. Zij hopen dat Bunschoten door in gesprek te blijven met Amersfoort, ervoor kan zorgen dat de voor hen minst ingrijpende variant gekozen wordt.
Op dit moment worden er namelijk verschillende varianten van de ontsluitingsweg onderzocht. Bij de inwoners van Zevenhuizen gaat de voorkeur gaat uit naar een ontsluitingsweg vlak langs de A1, waar nu al de Lindeboomseweg loopt. Daar zouden zo min mogelijk inwoners last hebben van de weg.

GOEDE BUUR

Tijdens de raad bleek dat bijna alle partijen van gedachten zijn veranderd over de kwestie. "We komen er liever uit in gesprek met Amersfoort, dan dat de provincie voor ons beslist", lichtte Peter Nagel van de ChristenUnie toe. "Laten we aan Amersfoort een goede buur houden."
Ook de verantwoordelijk wethouder Rick Beukers van de VVD kon zich vinden in de stelling van de raad. "Je moet zorgen dat er met je gepraat wordt en je moet voorkomen dat er over je gepraat wordt", stelde hij.
De motie over de samenwerking met Amersfoort werd door alle partijen gesteund, behalve door de Christelijke Arbeiders Partij (CAP). Deze partij vreest dat Bunschoten zijn onderhandelingspositie weggeeft door het gesprek aan te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.