Felix Meurders moet weg bij Spijkers met Koppen, ANBO boos

© ANP
UTRECHT - Felix Meurders moet weg bij het radioprogramma Spijkers met Koppen. De presentator is inmiddels 72 en volgens omroep BNNVARA te oud voor het publiek van dit radioprogramma, dat iedere week wordt uitgezonden vanuit café Florin in Utrecht.
Seniorenorganisatie ANBO in Woerden is boos over het voornemen. De NPO laat weten met het radioprogramma een jonger publiek te willen aanspreken, maar dat is bij de ANBO in het verkeerde keelgat geschoten.
"Leeftijd is slechts een nummer", stelt woordvoerder Rene de Vries van de ANBO. "Felix levert al tientallen jaren consequent hoge kwaliteit en is geliefd bij alle luisteraars. Hoe komt NPO erbij dat hij geen jong publiek kan aanspreken?"
Het lijkt de ANBO verstandig als de Publieke Omroep de trouwe luisteraars koestert in plaats van heel geforceerd jong publiek te gaan zoeken. "De helft van Nederland is boven de vijftig, rekent de zegsvrouw voor. "Wij snappen die jacht van de adverteerders en beleidsmakers op publiek tot 45 niet zo goed."
Ook op Twitter is er ophef. Twitteraars noemen het massaal "een belachelijk besluit" en spreken van leeftijdsdiscriminatie. "De voormalige socialistische omroep geeft wel een heel slecht voorbeeld hoe het niet moet met oudere werknemers: te oud voor deze tijd, dus hup in de afvalbak", stelt een van de klagers.
Ook BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich mengt zich in de discussie. "Je kan fouten maken, en heel grote fouten maken", laat hij weten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.