RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet: Hekendorpse gebruiken

1/2
HEKENDORP - Nooit zomaar zonder te groeten langs elkaar lopen. Het is één van de ongeschreven regels in Hekendorp. Het maakt het dorpje gezellig, helemaal als je je bedenkt dat het in de meeste gevallen niet bij alleen groeten blijft. Er worden praatjes gemaakt. Veel praatjes. En tijdens die praatjes hoopt Margreet achter het 'geheim van Hekendorp' te komen.

Iedereen denkt dat ik hier in de middle of nowhere woon, maar ik ben sneller in de supermarkt dan veel van mijn vrienden."
Kees Hoogenraad

Zou het er zijn, dat geheim van Hekendorp? Misschien wel, als we Kees Hoogenraad moeten geloven. Jaren geleden vertrok hij met zijn gezin uit de buurt van Den Haag om in Hekendorp te komen wonen. "Iedereen denkt dat we in de complete middle of nowhere wonen", vertelt Kees lachend. "Maar weet je", gaat hij verder, "ik ben nu sneller bij de supermarkt in het buurdorp dan toen ik vroeger de halve stad door moest hoor."

VRIENDSCHAPPEN ZIJN HECHT

Zijn kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar komen ook nog altijd graag terug naar Hekendorp. "Het is hier fijn wonen voor gezinnen, hoor. Mijn kinderen studeren in de stad, maar hebben nog altijd veel vrienden hier. Eén van de voordelen van zo'n kleine gemeenschap: vriendschappen zijn hecht."

Nieuw in het dorp is brugwachter Paulus. Hij heeft de Hekendorpse gebruiken snel onder de knie: "Er komen hier vaak mensen - meest heren op leeftijd - een praatje maken. Je moet hier wel eerlijk zijn. Ze hebben het direct door als je onzin verkoopt. En haast moet je niet hebben, want hier in Hekendorp nemen ze de tijd voor een praatje."

 Margreet met brugwachter Paulus Margreet met brugwachter Paulus | Foto: RTV UtrechtMargreet in Hekendorp


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -