RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plan voor nieuw fietspad tussen Houten en Culemborg

HOUTEN - Er moet een betere fietsverbinding komen tussen Houten en Culemborg. Dat meldt de lokale krant 't Groentje. Het nieuwe fietspad moet zorgen voor een beter fietsnetwerk en meer veiligheid.

Vorig jaar maakte de gemeente Houten haar visie bekend voor de bereikbaarheid van het Eiland van Schalkwijk. Daaruit kwam het plan voor een nieuw fietspad tussen de twee plaatsen. 

Met het nieuwe fietspad wordt een vermindering van het aantal fietsers op de Provincialeweg verwacht. Zo hoopt de gemeente de route veiliger te maken. Bovendien kan de fietser met het nieuwe pad 6 minuten afsnoepen van de reistijd. "Dat is voor een fietser aanzienlijk", zo zegt de projectleider.

Toch staat niet iedereen te springen. Op de inloopavond donderdag uitten buurtbewoners kritiek op de communicatie tussen gemeente en bewoners. Bovendien sluit het plan volgens de projectleider niet aan op het Eiland van Schalkwijk. "Zij hebben dus geen speciaal belang bij het plan."

Het antwoord op de vraag hoe de gemeente aan de benodigde grond hoopt te komen, zal lokale bedrijven waarschijnlijk geruststellen. "Wij gaan geen bedrijven uitkopen", zo zegt de gemeente.

Er wordt al langer gesproken over een fietsverbinding tussen Culemborg en Houten die via de spoorbrug zou lopen. Maar vooralsnog is dat plan te duur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -