Abrona wil zorgen over naaktlopende cliënt in Soesterberg wegnemen

© Pixabay
SOESTERBERG - Aan de westkant van Soesterberg is onrust ontstaan na overlast van een cliënt van zorgverlener Abrona. Bewoners zeggen dat de man meerdere keren naakt op straat zat. Abrona erkent dat er sprake is van onrust en gaat in gesprek met mensen in de wijk.
Een van de bezorgde buurtbewoners is Roy Vos en hij doet zijn beklag op de Facebookpagina van Abrona. "Jullie weten zelf dat de patiënt zichzelf op straat heeft bevredigd en dat in een straat waar vele kinderen rondlopen. Ook is hij naar jullie woorden ontoerekeningsvatbaar", schrijft hij.

GEEN ACTIE

Aan RTV Utrecht laat hij weten dat hij er van baalt dat er tot nu toe geen actie is ondernomen. Nadat hij de man voor de tweede keer zo goed als naakt op straat had gezien, belde hij de politie. "Die zeiden niks te kunnen doen omdat het om een cliënt gaat van Abrona."
Volgens Vos is het belangrijk voor het draagvlak onder inwoners dat de zorgen serieus worden genomen. "Dit mag niet ten koste gaan van de veiligheid in deze buurt waar veel kinderen wonen." Hij noemt het zelf 'spijtig' dat hij zijn verhaal via social media naar buiten brengt, maar ziet geen andere manier om 'door te dringen'.

BIJEENKOMST

Zorgmanager Maarten Hazeleger van Abrona erkent dat er sprake is van onrust. Hij legt uit dat het om een cliënt gaat die niet bij een locatie van Abrona zelf woont maar zelfstandig met begeleiding in de buurt. "Dat er zorgen zijn begrijpen we heel goed."
Komende week wil Abrona in samenwerking met het sociaal wijkteam van de gemeente een informatiebijeenkomst organiseren. De bedoeling is om hier uitleg te geven met wat voor soort cliënten Abrona werkt en zorgen weg te nemen. Hazeleger benadrukt dat er ook contact is met de man zelf. "Het heeft absoluut onze aandacht, maar over de specifieke situatie kan ik niks zeggen in verband met de privacy van onze cliënt."
Abrona biedt dienstverlening voor wonen, dagbesteding en behandelzorg op ongeveer vijftig locaties in de provincie Utrecht. Een deel van de cliënten woont zelfstandig met begeleiding.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.