Soest helpt niet bij beveiliging van volkstuinencomplex De Uitwijk

Afgelopen augustus was het weer raak bij het volkstuincomplex.
Afgelopen augustus was het weer raak bij het volkstuincomplex. © RTV Utrecht / Sabine van der Giessen
SOEST - Soest neemt geen extra maatregelen om volkstuinencomplex De Uitwijk beter te beveiligen. Volgens de gemeente is dat de verantwoordelijkheid van de volkstuinvereniging zelf. Het complex wordt de laatste tijd geteisterd door brandstichters en de tuinders hadden daarom om hulp gevraagd.
"Gezien het feit dat de overeenkomst tussen de gemeente Soest en de volkstuinvereniging enkel over de grond gaat en niet over de bouwwerken die erop worden geplaatst, is de Volkstuinvereniging verantwoordelijk voor het nemen van maatregelen ter voorkoming van brand. De gemeente Soest heeft dan ook niet het initiatief genomen maatregelen te treffen", aldus het college in een brief die naar de raad is gestuurd.
Afgelopen augustus ging de tuin van deze familie in vlammen op.
Afgelopen augustus ging de tuin van deze familie in vlammen op. © RTV Utrecht / Sabine van der Giessen

PREVENTIE

De politie houdt het complex en de omgeving wel extra in de gaten. Zo wordt er meer gesurveilleerd dan normaal. Ook de brandweer wordt erbij betrokken.
Zo wil de gemeente samen met de brandweer een bijeenkomst organiseren voor leden van de volkstuinvereniging. Op die avond wordt voorlichting gegeven over brandveiligheid en brandpreventie. Het is onduidelijk of de vereniging ingaat op dat aanbod.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.