Ex-terrorist uit Amersfoort maakt zich zorgen over extremisme in Nederland

© ANP
AMERSFOORT - De jihadistische beweging in Nederland moet fundamenteler worden aangepakt. Als dat niet gebeurt moet de samenleving nog tientallen jaren rekening houden met kleine en grote terroristische acties. Dat zegt oud-moslimextremist Jason Walters uit Amersfoort in de Volkskrant.
Walters was lid van de beruchte Hofstadgroep, maar in de gevangenis zwoer hij dat af en ontwikkelde hij zich tot radicaliseringsdeskundige. Hij zegt in een interview met de Volkskrant het verontrustend te vinden dat de zeven terrorisme-verdachten donderdag buiten de Randstad zijn opgepakt. Dat is een signaal dat het extremistische gedachtengoed is uitgezaaid over het hele land, zegt Walters, die zijn bedenkingen heeft bij de de-radicaliseringsprogramma's die de overheid breed inzet.
Ook de broer van Jason Walters radicaliseerde en werd lid van de Hofstadgroep. Jermaine reisde in 2014 met vrouw en kinderen af naar het kalifaat van IS. Negen maanden later werd hij gedood bij een bombardement op een wapendepot bij de Syrische stad Raqqa.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.