Spakenburg en IJsselmeervogels spelen gelijk in enerverende vissersderby

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Spakenburgse Derby is met een knaller van een wedstrijd in ere hersteld. Spakenburg en IJsselmeervogels maakten er aan de blauwe zijde van de Westmaat een enerverend duel van, maar een winnaar kwam er niet: 2-2.
Na 903 dagen zonder vissersderby, eindigde hij zaterdag in een gelijkspel

SPEKTAKEL

De openingsfase was hectisch en spectaculair. Cendrino Misidjan werkte na acht minuten de 1-0 in de touwen namens Spakenburg. Hij tikte een indraaiende vrije trap achter Schaap met een soort halve omhaal. Lang konden de Blauwen echter niet genieten van de voorsprong.
De 1-0 van Spakenburg rolt over de doellijn
De 1-0 van Spakenburg rolt over de doellijn © Geert Lommers
Nog geen twee minuten later was het uitgerekend Danny van den Meiracker die met een waanzinnige volley de 1-1 scoorde. Een voorzet vanaf rechts kon de voormalig Spakenburg-speler vol binnenjassen, waardoor rood weer naast blauw kwam.
Vogels-spits Danny van den Meiracker: "Voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd"
In het vervolg van de eerste helft zakte het niveau wat naar beneden, maar dat werd vlak voor rust helemaal goed gemaakt. Eerst wilden de Blauwen een penalty, maar die kregen ze niet. Daarna schoot Mike van de Laar op de paal en uit de counter miste ook Nick de Bondt een opgelegde kans.
Spakenburg-trainer John de Wolf: "Genoten van de sfeer, maar ik ben er schijtziek van dat we niet gewonnen hebben"
De Vogels bespringen doelpuntenmaker Van den Meiracker
De Vogels bespringen doelpuntenmaker Van den Meiracker © Geert Lommers

VOORSPRONG SPAKENBURG

Het slotstuk van de eerste helft kwam op naam van Argjend Selimi. Hij werd op het laatste moment in de basis gezet, omdat Giovanni Gravenbeek niet kon starten. Selimi zag een vrije trap vanaf rechts aan iedereen voorbijgaan en stond zelf bij de tweede paal klaar om de 2-1 binnen te koppen.
Spakenburg viert de 2-1 van Selimi
Spakenburg viert de 2-1 van Selimi © Geert Lommers
In de tweede helft jaagde IJsselmeervogels op de gelijkmaker, maar verder dan een schot van Olijfveld kwam het niet in het eerste kwartier na de thee. Selimi wist zich aan de andere kant knap vrij te spelen, maar Schaap lag de 3-1 in de weg.
Maikel de Harder (IJsselmeervogels): "Eerste helft was helemaal niet goed, dus achteraf is het wel terecht"

OLIJFVELD REDT DE VOGELS

Robbert Olijfveld speelde een ongelukkige wedstrijd, maar de aanvaller van de Vogels eiste twintig minuten voor tijd wel de hoofdrol op. Hij draaide om zijn directe tegenstander Van der Neut heen en wist de Rooien weer naast de Blauwen te zetten: 2-2.
Tom Oostinjen (Spakenburg): "Gevoel alsof ik verloren heb"
Robbert Olijfveld werkt de 2-2 binnen
Robbert Olijfveld werkt de 2-2 binnen © Geert Lommers
In de slotfase was het IJsselmeervogels dat de overhand had. Onder meer Justiana en Van de Laar kregen schietkansen, maar wisten de trekker niet over te halen. Ook een slotoffensief met twee corners zorgden niet voor een winnende goal.
Vogels-trainer Ted Verdonkschot: "We spelen uit, we pakken een punt. Ik ben niet ontevreden"
8' Cendrino Misidjan [1-0]
10' Danny van den Meiracker [1-1]
45' Argjend Selimi [2-1]
69' Robbert Olijfveld [2-2]
IJsselmeervogels blijft door het gelijkspel ongeslagen in dit tweede divisie-seizoen, met 14 punten uit zes duels ziet het wel AFC de koppositie overnemen. Spakenburg vinden we terug in de subtop, met 10 punten uit zes wedstrijden.