Zwaargewonde bij verkeersongeluk in Houten na politieachtervolging

© Koen Laureij
HOUTEN/IJSSELSTEIN - Bij een zwaar ongeluk op de Rondweg in Houten is vannacht een automobilist gewond geraakt. Zijn auto raakte rond 1.45 uur van de weg, sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in een sloot terecht. Een traumahelikopter rukte uit om het 19-jarige slachtoffer te reanimeren.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht. Volgens een persbericht dat de politie vanmorgen heeft gepubliceerd hadden agenten de automobilist uit IJsselstein willen laten stoppen voor een controle. De jonge man probeerde te ontkomen en reed tegen een lantaarnpaal. Toen hij weer achteruit stak, ramde hij de politieauto die inmiddels achter hem reed.
Daarna ontstond een achtervolging op hoge snelheid. Bij De Rede raakte de vluchtende automobilist de macht over het stuur kwijt. Zijn auto belandde in het water en de IJsselsteiner zelf kwam enkele tientallen meters verder terecht.
Omdat agenten vermoedden dat er nog een tweede persoon in de auto had gezeten werden brandweerduikers ingezet om onder water te zoeken. Een politiehelikopter zocht de omgeving af, maar behalve de man achter het stuur is verder niemand gevonden.
Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © Koen Laureij
De gewonde automobilist is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn toestand is nog niets bekend.
Automobilist crasht na achtervolging door politie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.