Bloemistenechtpaar Leersum wil Turkse cel vergeten: "We gáán ervoor"

© Screenshot uit videoboodschap John en Henny Achterberg
LEERSUM - In een videoboodschap hebben John en Henny Achterberg uit Leersum van zich laten horen. Het bloemistenechtpaar zat deze zomer wekenlang vast in een Turkse cel. Ze hebben altijd volgehouden dat ze onschuldig zijn.
In de video, die door burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug is gedeeld, zegt John dat het stel zich weer richt op de bloemenzaak in Leersum. Ze zijn dankbaar voor de vele warme en lieve reacties die ze kregen. "We willen de rest gewoon vergeten en we gáán ervoor."
"Lieve bloemenvrienden", zegt John over de aandacht die ze de afgelopen weken kregen, "er is heel veel over ons verteld, maar John en Henny zijn lekker thuis in hun bloemenzaak aan de gang." De winkel gaat volgens het echtpaar maandag weer open voor klanten. "We vinden het fantastisch om weer met bloemen te spelen."
Eerder deze week schreef het AD dat een advocaat het dossier heeft ingezien en dat het tweetal ervan verdacht wordt dat ze een portemonnee hebben gestolen op een Turks vliegveld. Ze zijn vrijgelaten maar mogen de komende vijf jaar Turkije niet meer in. Zelf zeggen ze dat er sprake was van een miscommunicatie, maar wat er precies is gebeurd is nog altijd onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.