RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Automobilisten op vluchtstrook A12 aangereden, snelweg uren dicht

1/2
WOERDEN - De A12 naar Den Haag is vanmiddag uren afgesloten geweest na een ernstig verkeersongeluk bij Woerden. Volgens de politie†gebeurde dat†nadat een van de auto's op de rijbaan†stil was komen te staan. Er zijn twee zwaargewonden gevallen.

Het gaat om een 72-jarige man uit Neerpelt in BelgiŽ en een 34-jarige man uit Kampen, meldt de politie. De Belg had met zijn auto de linkervangrail geraakt en was achterstevoren stil komen te staan. De man uit Kampen was gestopt om hulp te verlenen. De mannen werden daarna op de linker vluchtstrook†aangereden door een achteropkomende automobilist die hun stilstaande auto's probeerde te ontwijken.

TRAUMAHELIKOPTERS
De slachtoffers waren na het ongeluk niet meer aanspreekbaar. Voor hen zijn traumahelikopters opgeroepen. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De rijbaan werd afgeloten om ruimte te maken voor de hulpdiensten. Het verkeer naar Den Haag werd via een afrit en een oprit langs het ongeluk geleid. Rijkswaterstaat gaf na 14.30 uur de snelweg vrij en tegen 15.00 uur reed het verkeer op de A12 weer door.

Politie zet camera-drone in na zwaar ongeluk op A12 Woerden


SPOOKRIJDEN
De politie waarschuwde dat weggebruikers die bij Harmelen in de file kwamen niet mochten spookrijden om de snelweg te verlaten. Daar staat 640 euro boete op. Toch hebben agenten diverse automobilisten in beeld die op de snelweg†tegen het verkeer reden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -