Soester met politie op de hielen maakt dollemansrit

© RTV Utrecht
VATHORST/SOEST - Een 42-jarige man uit Soest is in de boeien geslagen na een wilde achtervolging over de A30, de A1 en de A28. Agenten moesten bij de aanhouding dreigen met een stroomstootwapen, om de brokkenpiloot uit zijn auto te krijgen.
De man werd achternagezeten door de politie, omdat hij ze bij knooppunt Hoevelaken op hoge snelheid was gepasseerd. Volgens de politie reed hij op sommige stukken meer dan vijftig kilometer per uur te hard.
Nadat hij bij de afslag Bunschoten een stopteken had genegeerd, scheurde hij de snelweg weer op. Bij Vathorst probeerde hij weer een afslag te nemen. Het ging mis toen hij een andere weggebruiker rechts probeerde in te halen. De verdachte raakte de berm en vloog daarna uit de bocht. Hij schoot over de andere weghelft en belandde achterstevoren in de struiken.
De verdachte liet zich lastig arresteren en kwam pas zijn auto uit toen een van de agenten een taser tevoorschijn haalde. De politie onderzoekt nog of er drank of drugs in het spel waren. De Soester is zijn rijbewijs door de hoge snelheden kwijt en zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.