Fatale brand in zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen is noodlottig ongeval

© Koen Laureij
VIANEN - De bewoner van zorgcentrum Hof van Batenstein in Vianen, die vannacht door een brand om het leven kwam, is volgens de politie door een noodlottig ongeval overleden.
Zo rond de klok van 04.30 uur ontstond er een kleine maar heftige brand in het appartement van de bewoner. Na het blussen ontdekte de brandweer de overleden bewoner in de kamer. Hoe het vuur is ontstaan, is nog niet duidelijk. De identiteit van de bewoner is bekend. De familie is ingelicht.
Brand Hof van Batenstein maakt indruk op betrokkenen

GESCHROKKEN

Andere bewoners werden vannacht geëvacueerd. Volgens Yvonne Kappers van het zorgcentrum gaat het naar omstandigheden goed met ze. Kappers: "De bewoners die in de directe omgeving van het vuur woonden, waren wel enorm geschrokken. De brandweer komt natuurlijk volop binnen. Maar de bewoners zijn vannacht goed opgevangen. Deze ochtend was de locoburgemeester er om met hen te praten en te ontbijten. Ook zijn er heel veel medewerkers deze kant op gekomen om de bewoners te helpen, die hadden via social media al gelezen dat er brand was."
Ze vervolgt: "Iedereen is vrij rustig en ze kunnen weer terug naar hun woning. We houden de komende dagen wel even een vinger aan de pols voor het geval dat er toch meer hulp nodig is. Momenteel vinden we het nog moeilijk om in te schatten wat de impact is geweest, maar we hebben niet het idee dat er angst heerst voor nog een brand."

NORMALE GANG VAN ZAKEN

De extra medewerkers helpen mee om iedereen te verzorgen, zegt Kappers. "Daar zijn we vanochtend niet aan toegekomen. Vandaag willen we alle bewoners informeren met wat er nu precies gebeurd is. De rest van de dag moet de normale gang van zaken weer opgepakt worden. Ik hoop dat we straks gewoon weer met zijn allen rustig kunnen lunchen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.