Leerlingen middelbare school in Baarn naar huis gestuurd vanwege vreemde lucht

© Caspar Huurdeman
BAARN - Alle leerlingen van de Waldheimmavo in Baarn zijn vandaag eerder naar huis gestuurd omdat er een vreemde geur in het schoolgebouw hing. Mensen kregen klachten, ze hadden pijn op de borst en last met ademhalen. De brandweer heeft het gebouw onderzocht en heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten.
Rond half 2 werd de brandweer opgeroepen vanwege een melding van een vreemde lucht. De school werd aangeraden om alle ramen open te zetten om het gebouw goed te ventileren, meldt een woordvoerder van de brandweer. "De meeste klachten gingen toen weg, maar een persoon bleef veel last houden. Daarom is de ambulance ook gekomen."
Uit voorzorg besloot de school, die aan de Torenlaan staat, om de lessen voor de rest van de dag te schrappen. Alle leerlingen werden naar huis gestuurd en waren minimaal een uur eerder vrij dan gepland.

NIETS GEMETEN

De rest van de dag heeft de brandweer onderzoek gedaan naar de herkomst van de geur. "Er is een specialist op gebied van gevaarlijke stoffen naar de school gestuurd. Die heeft uiteindelijk niets gemeten. Waardoor de klachten zijn ontstaan, weten we niet. Dat is wel een beetje gek", aldus de woordvoerder van de brandweer.
Aan het einde van de middag waren er nog steeds klachten, volgens de brandweer. "Er zijn twee monteurs en vier leerkrachten onderzocht. Leerlingen die eerder op de dag in het lokaal zijn geweest, hebben de optie gekregen om terug te gaan naar de school en zich ook nog te laten onderzoeken. Daar zijn zeven leerlingen op afgekomen. Mochten mensen later vanavond nog klachten hebben, dan kunnen ze terecht bij de huisarts. Die staat in nauw contact met onze specialist."
Er word verder geen onderzoek meer gedaan. Alle voertuigen van de brandweer hebben het terrein van de school dan ook verlaten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.