VVD: Laat student betalen op overvolle lijn 12

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
UTRECHT - Het college van B&W in Utrecht moet overwegen om lijn 12 richting het Science Park niet langer gratis te maken voor studenten. VVD-raadslid Andre van Schie heeft dat gezegd in Stadhuisplein op Bingo FM.
Studenten laten betalen kan een oplossing zijn voor de overvolle bussen op het traject, betoogde van Schie. "Het kromme is nu dat er met de OV-fiets een aantrekkelijk alternatief is waarmee je net zo snel op Science Park kan zijn, maar dat kost anderhalve euro."
De VVD'er wijst erop dat de drukte ten koste gaat van andere reizigers dan studenten. ''Heel veel studenten checken in, waardoor de reiziger die ervoor betaalt niet meer mee kan."
Fractievoorzitter Tim Homan van Student & Starter verwerpt het idee. "Het gaat in tegen de verwachting van studenten als je één bus in het hele land hebt waar je niet gratis mee kan reizen."
Homan vindt dat het vervoersprobleem moet worden ondervangen door de ov-fiets aantrekkelijker te maken. VVD'er Van Schie vindt het ook een optie om de fiets gratis te maken.
Het gesprek in Stadhuisplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.