Felix Meurders mag tóch blijven bij Spijkers met Koppen

© ANP
UTRECHT - Felix Meurders blijft voorlopig toch het radioprogramma Spijkers met Koppen presenteren, meldt BNN-VARA. Eerder werd bekend dat Meurders plaats moest maken voor een nieuwe presentator, omdat de NPO een jonger publiek wil trekken. Daar komt de organisatie nu op terug.
Meurders presenteert het programma al 24 jaar, de laatste jaren samen met Dolf Jansen. Op het gedwongen vertrek van de 72-jarige Utrechter kwam veel kritiek, onder meer van ouderenbond ANBO die erop wees dat de helft van alle Nederlanders boven de vijftig is.

RADIOSLOT

De NPO zegt samen met Meurders te hebben gezocht naar een andere tijd waarop hij op de radio te horen zou kunnen zijn. BNNVARA laat weten: "Vandaag is duidelijk geworden dat we daar op korte termijn geen concreet uitzicht op hebben. Vandaar ons gezamenlijk besluit dat Felix dit programma blijft presenteren totdat een nieuw radioslot gevonden is. Wij gunnen Felix met zijn grote staat van dienst een mooie plek op de Nederlandse publieke radio."
Meurders zelf is blij en opgelucht dat hij het programma mag blijven presenteren. "Eindelijk is de periode van onzekerheid voorbij. Dank aan iedereen die me heeft gesteund. Ik ben heel blij met dit besluit."

FLORIN

Spijkers met Koppen wordt iedere zaterdag op NPO2 uitgezonden vanuit café Florin in Utrecht. Het programma scoort vooral bij de iets oudere luisteraars.
Komende zondagmiddag wordt het 30-jarig jubileum van het programma gevierd in Carré.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.