Houtense burgemeester kondigt afscheid aan

Burgemeester De Jong in 2013 bij zijn benoeming.
Burgemeester De Jong in 2013 bij zijn benoeming. © @RPlasterk, Twitter
HOUTEN - Wouter de Jong neemt op 1 juli afscheid als burgemeester van de gemeente Houten. Hij maakte zijn besluit op dinsdagochtend bekend in een bijeenkomst met het personeel. De Jong maakt zijn eerste termijn van zes jaar af en wil dan op zoek naar een andere uitdaging.
"Ik heb besloten volgend jaar te stoppen als burgemeester van Houten", aldus De Jong. "Ik vervul het ambt met veel plezier en inzet, maar ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor wat anders. Daar speelt zeker in mee dat ik ook als wethouder al een periode van ruim zes jaar bestuurlijk actief ben geweest in Houten. Daarnaast heb ik behoefte aan een andere balans in mijn leven, met daarin onder andere meer tijd voor familie en vrienden."
De 58-jarige De Jong kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode in Houten en geeft nog een laatste keer gas. "Met grote tevredenheid en dankbaarheid kijk ik naar alles wat Houten en het burgemeesterschap mij hebben gebracht. Ik ben zeer gemotiveerd om mij de komende negen maanden voor de gemeenschap van Houten te blijven inzetten."
De Jong is burgemeester van Houten sinds 2 juli 2013. Daarvoor was hij gedeputeerde voor de provincie Utrecht (2008-2011) en wethouder in de gemeente Houten (2002-2008). In de komende periode zal de Commissaris van de Koning contact zoeken met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad om vervolgens een nieuwe burgemeester te werven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.