RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Moordzaak Nieuwegeiner Adjai Badloe maanden vertraagd

NIEUWEGEIN - De rechtszaak tegen de twee verdachten van de moord op Adjai Badloe in Nieuwegein is ruim vijf maanden vertraagd. De inhoudelijke behandeling die voor vandaag was gepland, is verschoven naar maart volgend jaar. In plaats daarvan was er vanochtend opnieuw een pro-formazitting.

Adjai Badloe werd op 28 november 2017 voor zijn huis aan de Apolloburg in Nieuwegein in zijn auto doodgeschoten. Dat gebeurde 's ochtends rond tien voor acht, op het moment dat veel mensen naar hun werk gingen of hun kinderen naar school brachten.

EXTRA GETUIGEN
De verdachten werden kort na de moord aangehouden. In Vleuten staken ze de auto die daarbij was gebruikt in brand en stapten ze over in een andere auto. Uiteindelijk werden ze na een wilde achtervolging over de A2 vlakbij het AMC in Amsterdam klemgereden.

Er moeten op verzoek van de advocaat van verdachte Denzel D. nog drie getuigen worden gehoord. Die moeten de verklaring van de Amstelvener ondersteunen dat hij slechts de chauffeur was. Een van deze drie wordt op dit moment door de politie gezocht. Verder zou D. nog een aanvullende verklaring willen afleggen. Dat zorgt, mede door drukte bij de rechtbank, voor nog meer vertraging.

ZWIJGEN
Een verzoek om de voorlopige hechtenis van Denzel D. op te heffen, werd door de rechtbank afgewezen. De verdenkingen tegen hem zijn nog steeds zeer ernstig en eigenlijk is er sinds de vorige zitting niets veranderd, stelt de rechtbank.


Medeverdachte Reza J., heeft tot nu toe voornamelijk gezwegen. De Amsterdammer was evenals bij de vorige zittingen, ook vandaag niet zelf in de rechtszaal aanwezig.

De rechtszaak gaat op 20 december verder met opnieuw een tussenzitting. De inhoudelijke behandeling staat nu gepland voor 7 maart volgend jaar, bij de rechtbank in Arnhem.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -