Ziekelijk verliefde stalker hoort celstraf en tbs eisen

© RTV Utrecht
ZEIST - Zes maanden gevangenisstraf en tbs voor onbepaalde duur, dat hoort de ziekelijk verliefde stalker uit Zeist tegen zich eisen. De man is al meerdere keren voor extreem langdurige en heftige stalking veroordeeld. Hij had ook nog twee maanden cel staan voor het stalken van hetzelfde slachtoffer. Dat moet hij nu ook uitzitten, vindt het Openbaar Ministerie (OM).
Daarmee volgt het OM het advies van een psychiater en een psycholoog. Verder eist de Officier van Justitie dat de man het slachtoffer een schadevergoeding van 1.900,- euro betaalt. Dat is voornamelijk door immateriële schade, dus schade die is veroorzaakt door verdriet, de pijn en het verlies die het slachtoffer aan de situatie heeft overgehouden.
Het slachtoffer kreeg twee jaar lang liefdesverklaringen en beledigingen toegestuurd via social media. Ook stond de man voor haar huis, terwijl hij haar uitschold, en vernielde hij haar auto. Via haar voicemail kreeg ze ook nog liefdesverklaringen, beledigingen en bedreigingen op haar bordje.
De rechtbank in Utrecht doet over twee weken uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.