Taakstraffen voor tieners die auto in brand staken in Overvecht

© 112mediautrecht
UTRECHT - Twee jongens hebben werkstraffen gekregen voor het in brand steken van een auto in Overvecht. Ze staken twee en een half jaar geleden een auto in brand aan de Apollodreef. Toen waren de jongens nog 15 en 16 jaar.
In maart 2016 sloegen ze rond 4.00 uur toe bij een geparkeerde auto. Ze braken een raampje open, gooiden benzine naar binnen en staken het voertuig in brand. Daarna volgde een explosie die door meerdere mensen gehoord werd. Ook andere auto's raakten beschadigd.
Eén van de jongens raakte daarbij zelf gewond. Hij kreeg een glassplinter in zijn oog. Later kwam er een melding binnen over een gewond persoon in een woning en zodoende kreeg de politie de daders te pakken. De opdracht is door een andere man (23) gegeven, die kreeg acht maanden cel. Hij zou de jongens een geldbedrag hebben gegeven voor de opdracht.

TAAKSTRAFFEN

De oudste van de twee heeft een taakstraf van 80 uur gekregen. Ook moet hij een boete van bijna vijfhonderd euro betalen voor de andere auto's die beschadigd zijn geraakt.
Dat laatste geldt ook voor de jongere van de twee. Hij krijgt een hogere taakstraf opgelegd; 100 uur waarvan 40 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Mochten beide partijen hun taakstraf niet (goed) uitvoeren, dan worden ze naar jeugddetentie gestuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.