Wendy van Dijk slaat exclusieve penning voor Make-a-Wish bij de Munt

© ANP
UTRECHT - Stickting Make a Wish vervult bijna dertig jaar wensen van ernstig zieke kinderen. Wendy van Dijk is ambassadrice voor Make-a-Wish en sloeg vandaag ter ere van het jubileum een exclusieve penning bij de Koninklijke Munt in Utrecht.
Speciaal voor de gelegenheid is een grote slingerpers tevoorschijn gehaald. Wendy van Dijk bediende de slingerpers. Zij hoopt dat er met de penning voldoende geld op wordt gehaald om meer en nieuwe wensen te vervullen. "Er zijn 1200 kinderen per jaar die een wens doen en zo'n 600 daarvan worden daadwerkelijk vervuld. Het geld is nog altijd nodig."
Voor tien euro kun je de penning kopen. De kosten voor het maken gaan er dan vanaf, de rest gaat naar de stichting. Dat geld wordt gebruikt om nieuwe wensen te vervullen.
Per dag krijgen zo'n drie gezinnen te horen dat hun kind een ernstige ziekte heeft. Daarom blijft Van Dijk aandacht vragen voor de stichting zodat de wensen vervuld kunnen worden. Die zijn van 'essentieel belang', zegt Van Dijk. "Het is heel effectief voor het kind en het gezin. Ze krijgen er een enorme boost van en hebben weer wat meer vertrouwen in de toekomst."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.