Metamorfose winkelcentrum Leusden van start na jaren van strubbelingen

© Winkelcentrum de Hamershof
LEUSDEN - Winkelcentrum De Hamershof is al bijna veertig jaar het kloppende hart van Leusden. Met supermarkten, kledingwinkels, speciaalzaken en restaurants is het een plek waar veel mensen in Leusden wel eens zijn geweest voor een boodschap. Maar in al die tijd is er weinig veranderd. Tijd voor een metamorfose van het winkelcentrum dus. Het zag er lang naar uit dat die er nooit zou komen, maar vandaag begint de verbouwing dan eindelijk met de aanleg van nieuwe bestrating.
Er waren al langer plannen om de winkels een flinke opknapbeurt te geven. Maar die strandden telkens omdat de kosten te hoog waren en het winkelcentrum, de gemeente en de winkeliers het niet eens konden worden. Fred de Lange verkoopt al twintig jaar kaas in De Hamershof en legt uit waar het mis ging. "Er zijn natuurlijk heel veel partijen en dat gaf al die jaren ontzettend veel strubbelingen en moeilijkheden. Uiteindelijk zijn al die partijen behoorlijk tot elkaar gekomen en als winkeleigenaar zijn we daar dolblij mee."
Het plan dat nu wordt uitgevoerd, kwam mede tot stand door een investering van de gemeente van zes miljoen euro. Met dat geld wordt nu de bestrating aangepakt. Ook zullen er nieuwe bomen komen. Begin januari volgt de verbouwing van het winkelcentrum zelf. De puien van de winkels worden opgeknapt en er komt andere verlichting.
Kaasverkoper Fred de Lange
Het wordt gewoon één mooi strak beeld.
Kaasverkoper De Lange is in zijn nopjes met de verbouwing. "Het wordt gewoon één mooi strak beeld." Hij ziet de toekomst dan ook rooskleurig in. "Je ziet dat mensen graag bij de ambachtelijke winkels blijven komen." De ondernemer denkt dan ook dat het opgeknapte winkelcentrum de strijd met het internet moet kunnen winnen. "Die beleving en die passie kan je niet overbrengen online. Dat lukt gewoon niet: nu niet, nooit niet, nimmer niet."
Kaasverkoper Fred de Lange vertelt over verbouwing De Hamershof

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.