Utrechter zamelt lachgaspatronen in voor kunstwerk, Utrechters enthousiast

© Michiel Kuijper
UTRECHT - Utrechter Michiel Kuijper verzamelt lachgaspatronen om een kunstwerk van te maken. Hij ergert zich enorm aan alle patronen die op straat worden achtergelaten door de gebruikers.
Michiel is kunstenaar en wil al langer iets van de glimmende buisjes maken. Het project dat hij nu is gestart kwam in een stroomversnelling toen zijn buurvrouw met haar fiets was gevallen. "Ze is over de patronen heen gereden en heeft daardoor met haar gezicht het asfalt geraakt."

GLIMMENDE BUISJES RAPEN

Op Facebook plaatste Michiel een bericht over zijn voornemen en dat slaat aan. Het bericht is al meer dan 600 keer geliked en een paar honderd Utrechters gaan voor hem rapen.
De eerste volle boodschappentassen staan al bij Michiel in de werkplaats: "Dit is nog maar van één man, die het thuis al had staan en ook al flink aan het verzamelen was."
Michiel Kuijper over zijn kunstwerk van lachgaspatronen

INZAMELPUNTEN

Voor al die Utrechters die lachgaspatronen aan het rapen zijn, komen er inzamelpunten verspreid door de stad. Het project van de kunstenaar is inmiddels ook opgepakt door de organisatie van de Duurzame Week. Volgend jaar zal zijn kunstwerk in die week worden onthuld.
Met hetzelfde gemak in de afvalbak
Michiel Kuijper

ROTONDE

Michiel wil een Domtoren bouwen, maar geeft nog niet alle details prijs. Zo is nog niet duidelijk wat het bijvoorbeeld komt te staan. Michiel voelt wel wat voor een rotonde omdat hij mensen aan het denken wil zetten. "Dat ze denken van wow dit is één maand op straat gegooid. En vervolgen denken, ik doe even een stapje naar de prullenbak. Kleine moeite. Met hetzelfde gemak in de afvalbak."
Tot eind oktober heeft iedereen de tijd om lachgaspatronen te verzamelen en dan gaat Michiel aan de slag met zijn kunstwerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.