Oude zieke kater gedumpt in Soest: "Dit doe je niet!"

© Dierentehuis 't Hart
SOEST - Daags voor Dierendag is een zieke kat gedumpt in Soest. Het beestje is in een bench voor de deur gezet bij Dierentehuis 't Hart. "Hij ziet er vreselijk uit. Met veel kale plekken", vertelt verzorger Jeanette Reddering-Grift. 
Vanmiddag is de kater onderzocht. Hij blijkt zeker tien jaar oud en de dierenarts vermoedt dat hij al langer lijdt aan een huidallergie. De oude kater heeft een injectie gekregen om te kijken hoe hij daarop reageert. Afhankelijk daarvan beslissen de verzorgers of hij verder wordt behandeld of dat ze hem laten inslapen.
"Tsja, wat moet je", verzucht Reddering-Grift van het dierentehuis. "Het is een oudere gecastreerde kater met een huidziekte die veel behandeld moet worden met injecties. Waarschijnlijk vond de eigenaar dit te veel gedoe of te kostbaar. We begrijpen dat een baasje ten einde raad kan zijn, maar dit doe je niet! Het is asosociaal, want wij weten nu helemaal niets over de achtergrond van dit dier, wat er al aan de ziekte is gedaan en of het wel nut heeft wat wij nu doen. Misschien is dit al tien keer geprobeerd."
De zieke kater wordt onderzocht.
De zieke kater wordt onderzocht. © Dierentehuis 't Hart
De bench die voor het hek van Dierentehuis 't Hart is gezet.
De bench die voor het hek van Dierentehuis 't Hart is gezet. © Dierentehuis 't Hart
Het dierentehuis wijst erop dat er zondag een open dag is van 12.00 tot 16.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.