Koning bezoekt Amersfoortse zorgorganisatie die op zwarte lijst stond

© ANP
AMERSFOORT - Koning Willem-Alexander bracht vanmorgen samen met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid een bezoek aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis (EVG) in Amersfoort. Dit is onderdeel van zorgorganisatie Beweging 3.0 en biedt zorg aan oudere mensen met dementie.
Tijdens het werkbezoek stond centraal hoe een zorgorganisatie een kwaliteitsachterstand kan ombuigen naar kwalitatief goede zorg. Beweging 3.0 kwam in 2016 op de zogenoemde 'zwarte lijst' van slecht presterende verpleeghuizen. Inmiddels is de zorg op orde en maakt de instelling plannen rond het programma 'Thuis in het verpleeghuis' van het ministerie van VWS.
Tijdens het bezoek kregen de koning en de minister een toelichting van de organisatie op de verpleeghuiszorg. Ook spraken ze met enkele bewoners, familieleden en mantelzorgers over het dagelijkse reilen en zeilen.
Afsluitend spraken de koning en de minister met vertegenwoordigers van verschillende partijen binnen de zorgsector over de toekomst: de uitdagingen in de verpleeghuiszorg, de tekorten op de arbeidsmarkt en lessen voor de hele sector.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.