RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Speciale app om toegankelijkheid gemeente in kaart te brengen

1/2
ZEIST - Hoe toegankelijk is jouw eigen gemeente eigenlijk voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten of slechtziend zijn? Een hoop mensen gaan daar vandaag achterkomen want het is de allereerste landelijke Ongehinderd Testdag.De kick-off was vandaag in Zeist en vanaf nu kunnen mensen zelf met een speciaal gebouwde app op pad gaan. Daarmee kunnen ze restaurants, winkels en openbare locaties zoals een gemeentehuis testen op hun toegankelijkheid.

Wethouder Laura Hoogstraten was ook van de partij enhet is volgens haar een goed initiatief. "We hebben inmiddels n restaurant getest en we zijn met drie rolstoelen. Je hebt het over de hoogte van de tafel tot het kijken hoe toegankelijk de toiletten zijn. Het zijn allemaal heel praktische dingen."

APP

De app is gemaakt door Ongehinderd. Deze maatschappelijke onderneming zet zich in voor een toegankelijker Nederland. Het bedrijf is opgericht door Gerard de Nooij die op zijn 23e door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Sinds zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het leven zijn omdat hij in een rolstoel zit.

 Gerard de Nooij tijdens de kick-off in Zeist. Gerard de Nooij tijdens de kick-off in Zeist. | Foto: Gemeente Zeist

Ruim tien procent van de Nederlanders heeft een lichamelijk beperking. Dit gaat om blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden.

Hoogstraten vindt het daarom belangrijk dat ook Zeist actief meedoet. "Er zaten vandaag een heleboel mensen op de tribune, dus het leeft. Dit is voor ons ook het moment voor een nul-meting zodat we een eigen agenda kunnen gaan opstellen. Dus het is belangrijk en het kan allemaal ook echt veel beter."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -