Omleiding Europalaan onder de loep na regen aan klachten

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het regende gisteren klachten bij de gemeente Utrecht en busvervoerder U-OV. De oorzaak: enorme verkeersoverlast rond de Europalaan. Daar wordt aan de weg gewerkt, waardoor auto's en bussen moeten omrijden.
Die omleiding zorgt voor een enorme opstopping, waardoor reizigers veel vertraging oplopen. Vandaag werd er daarom gelijk al ingegrepen in het openbaar vervoer.
"Wij hebben ook gezien dat het reizigers opviel en die vonden het irritant", zegt Herman van Vuuren van de gemeente Utrecht. "Dat is voor ons natuurlijk een belangrijk signaal om dat zo snel mogelijk op te gaan lossen. We hebben geprobeerd deze werkzaamheden zo goed mogelijk voor te bereiden, maar als je merkt dat het dan toch iets anders loopt dan gehoopt, dan zit er niets anders op dan zo snel mogelijk met alle partijen om tafel te gaan en te kijken wat je kunt doen".
Vanmiddag kwam er al een oplossing voor het openbaar vervoer. De komende tijd rijden tijdens de avondspits weer bussen over de Europalaan. Maar een definitieve oplossing is er nog niet, zegt woordvoerder Marien de Kamper van U-OV:
"Morgen gaan wij in ieder geval kijken met gemeente en aannemer om te kijken wat we kunnen doen om de omrijfactor de komende vier weken zo beperkt mogelijk te houden." 
Automobilisten moeten voorlopig dus nog steeds omrijden, ook tijdens de spits.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.