Onderzoek in Pieter Baan Centrum geeft geen verklaring voor gruwelijke verkrachting

© Peters Hotnews
BREUKELEN/NIEUWER TER AA - Psychisch onderzoek van de verdachte van een brute verkrachting in Breukelen en Nieuwer ter Aa maakt niet duidelijk of de man een stoornis had, waardoor hij tot zijn daad is gekomen. Dat bleek tijdens een pro-formazitting vandaag bij de rechtbank in Utrecht.
De 40-jarige Ingmar S. uit het Zuid-Hollandse Nieuwkoop wordt verdacht van meervoudig verkrachting, ontvoering en beroving van een vrouw uit Breukelen. S. zou haar op 15 maart op de West-Kanaaldijk in Breukelen hebben bedreigd met een vuurwapen en hebben verkracht. Daarna zou hij haar hebben vastgebonden en in haar eigen auto hebben meegenomen.

DOODSANGSTEN

Op een recreatieterrein in Nieuwer ter Aa zou de Nieuwkoper zich opnieuw aan de vrouw hebben vergrepen, later in Woerdense Verlaat verkrachtte hij haar nogmaals. Daar werd ze door hem opgesloten in de laadruimte van een vrachtwagen. De vrouw, die doodsangsten moet hebben uitgestaan, werd pas na uren door hem achtergelaten in de buurt van Diemen.
Ingmar S. heeft veel van de zaken waarvan hij wordt verdacht bekend. Hij is zes weken lang geobserveerd in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Maar advocaat Merlijn van Keulen vindt de conclusies in het rapport van de deskundigen onbevredigend, omdat ze geen verklaring zouden geven voor de daden van haar cliënt.
Bij een eerdere zitting gaf S. zelf al aan dat hij nieuwsgierig was naar de uitkomsten van het psychisch onderzoek. Ook de officier van justitie noemde de conclusie 'heel onbevredigend.' Maar omdat de verdediging geen verdere onderzoekwensen heeft, kan de zaak op 8 november inhoudelijk worden behandeld. Dan komt het OM ook met een strafeis.
De verdachte was, evenals bij eerdere zittingen, zelf in de rechtszaak aanwezig. Hij had vandaag niets aan de opmerkingen van zijn advocaat toe te voegen. Ook de man van het slachtoffer en haar schoonzus woonden de korte zitting bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.