Krakers vertrekken uit pand Bilthoven

© Sem van der Wal
BILTHOVEN - Een leegstaand pand aan de 1e Brandenburgerweg in Bilthoven dat sinds een paar dagen gekraakt was, is vanavond door de politie ontruimd. Een groep krakers wilde in het pand blijven totdat het gesloopt wordt, maar moesten er vroegtijdig uit nadat er stukjes asbest waren aangetroffen.
De eigenaar had er "op zich niet zoveel problemen mee" dat ze voorlopig zouden blijven zitten, zegt hij, maar de gemeente wilde na het aantreffen van een kleine hoeveelheid asbest dat het pand snel leeg zou zijn en dat het asbest opgeruimd wordt. De krakers besloten uiteindelijk zelf te vertrekken.
Het pand, een oud schooltje, werd een paar dagen geleden gekraakt nadat het meer dan een jaar leeg had gestaan. De eigenaar wil het gebouw slopen en wil er een twee-onder-één-kapwoning neerzetten.
Dat liep vertraging op nadat buurtbewoners bezwaar hadden gemaakt. "We hadden gehoopt dat we snel konden gaan bouwen", zegt de eigenaar, "maar door die procedures, tot aan de Raad van State, heeft het langer dan een jaar leeggestaan. We wachten nu nog op de uitspraak en als die in ons voordeel uitvalt, gaan we bouwen."  

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.