Koopzondag niet populair onder winkeliers Montfoort

© RTV Utrecht
MONTFOORT - Winkeliers in Montfoort zitten niet te wachten op meer koopzondagen. Dat blijkt uit een enquête die de oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben gehouden onder de plaatselijke middenstand.
Slechts één van de 39 ondervraagde winkeliers zegt elke zondag open te gaan als dat zou mogen. Voor de rest hoeft het niet zo. "Sommigen zeggen: als ik op zondag open ga dan moet ik een andere dag dicht, andere winkeliers zeggen dat de omzet zich verspreidt en dat het dus geen zin heeft en er zijn er ook die vanwege principiële redenen niet open willen", zegt Casper Schrijver van D66. 
52 koopzondagen is op lange termijn het einde van de middenstand
Winkelier
Veel winkeliers zijn kritisch op volledige zondagsopenstelling. "52 koopzondagen is op lange termijn het einde van de middenstand", laat een winkelier weten. En: "Als ik open ga op zondag, kost het me alleen maar geld."
Tegelijkertijd zegt ruim de helft van de respondenten geen bezwaar te hebben tegen elke week een koopzondag, maar er dus zelf geen gebruik van te maken.

52 KOOPZONDAGEN

Montfoort is nog een van de weinige gemeenten waar de winkels niet elke zondag open mogen. Het huidige college wil het aantal koopzondagen oprekken van 17 naar 52.

ONDERZOEK

De oppostie, bestaande uit D66, SGP, ChristenUnie, Lokaal Montfoort en CDA, wil eerst onderzoeken hoe het onderwerp onder winkeliers leeft. "We hopen dat het college deze informatie ook oppakt en meeneemt in het voorstel voor de verruiming van het aantal koopzondagen."
De koopzondag staat voor de forumvergadering over ruimte van maandag 15 oktober op de agenda.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.