Koek, kluif of cupcake voor hond én kat: luxeproducten populair op dierendag

Luxe koekjes voor honden: niks lijkt te gek op dierendag.
Luxe koekjes voor honden: niks lijkt te gek op dierendag. © RTV Utrecht
LEIDSCHE RIJN - Voor sommige mensen is het vandaag gewoon donderdag maar voor de medewerkers van dierenwinkels is het de drukste dag van het jaar. Het is namelijk Werelddierendag, voor huisdiereneigenaren reden om steeds luxer uit te pakken.
Voor baasjes was dierendag altijd al het moment om hun huisdier lekker in de watten te leggen. Maar waar dat vroeger bestond uit een extra schep brokken en een aai over de bol, is er tegenwoordig een groot luxe aanbod. Zo heeft één dierenspeciaalzaak in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn een eigen slager en een bakker met verse producten voor honden, katten en knaagdieren.
Medewerker Geanne van Deel is verhit deegbeslag aan het kloppen als de winkelbel gaat: "Wij hebben vandaag cupcakes voor honden", roept ze vrolijk tegen een klant met viervoeter. "Mijn hond houdt niet van droge harde cakejes", zegt de klant. Nog geen vijf minuten later zit haar huisdier aan de zalmcake.
Niet alleen de vestiging in Leidsche Rijn heeft het vandaag druk met trotse dierenbaasjes. Ook in Houten weten klanten de verse cupcakes te vinden. "De cakejes waren daar binnen een paar uur uitverkocht", vertelt Van Deel. "Maar we hebben ook bietenbroodjes voor knaagdieren en allerlei soorten worst en rauw vlees voor katten en honden."
Of een bakker en slager voor dieren niet wat overdreven is, wordt door de klant met de hond ontkend. "Op 4 oktober mag je je hond best wat meer verwennen. Al is het bij ons elke dag dierendag."
Koek, cake en luxe voor hond en kat op dierendag
Luxe tractaties op dierendag: "Het gaat heel ver"
Dierendag in dierenzaak: "Wij pakken het mooi in en het hondje mag het uitpakken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.