Vegetarisch dierendagmenu voor ambtenaren en politici in Utrecht

© Partij voor de Dieren Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de bedrijfsrestaurants van de gemeente Utrecht krijgen ambtenaren en politici vandaag vegetarisch en plantaardig eten voorgeschoteld. Utrecht wil op Werelddierendag aandacht vragen voor de vleesindustrie en de schadelijke gevolgen ervan voor het millieu.
De Partij voor de Dieren in de stad strijdt al jaren voor meer bewustwording en kreeg de gemeente met een motie zover om op 4 oktober vlees en vis van het menu te schrappen. Fractievoorzitter Eva van Esch merkt dat het aanslaat. "We willen een duurzame gemeente zijn en we vinden het belangrijk om met elkaar te werken tegen klimaatverandering. Daar is voeding een essentieel onderdeel van. Ik merk dat het besef dat dat nodig is toeneemt."
Het is voor het tweede jaar op rij dat Utrecht op dierendag vegetarisch eet. Dit jaar heeft de gemeente zich ook aangesloten bij de campagne 'Eet geen dierendag' van Wakker Dier. Volgens die organisatie zouden op één dag een half miljoen dieren worden gered als elke Nederlander meedoet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.