RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Stel maximale huurprijs in voor nieuwe studentenwoningen"

UTRECHT - GroenLinks in de gemeente Utrecht wil dat er een maximale huurpijs komt voor nieuwestudentenwoningen.De komende jaren worden ruim 2000studentenkamers opgeleverd en 86 procent daarvan is volgens de partij erg duur.

GroenLinks-raadslid Floor de Koning gaf tijdenseen commissievrgadering over studentenhuisvesting vandaag een voorbeeld: "Een complex op de Vliegendhertlaan verhuurt studentenkamers van 23 vierkante meter voor ruim 800 euro per maand, of van 50 vierkante meter voor 1100 euro per maand. Dit zijn prijzen en vierkante meters die niet eens passen onder onze criteria voor middenhuur, maar die we wel meetellen als gerealiseerde studentenkamers. De wereld op z'n kop, als je het mij vraagt."

Knappe student die voor minder dan 414 euro een zelfstandige kamer vindt."
Floor de Koning - GroenLinks

Volgens GroenLinks zijn de nieuwe woningen alleen betaalbaar voor studenten met huurtoeslag. Studenten onder de 23 jaar kunnenalleen huurtoeslag krijgen bij een maximale huurprijs van 414 euro. "Knappe student die voor dat bedrag een zelfstandige kamer vindt", aldus De Koning.

Voor de nieuwbouw van middenhuurwoningen zijn al afspraken gemaakt over de maximale huurprijs per vierkante meter. GroenLinks wil dat ook toepassen op nieuwe studentenwoningen.

WONINGNOOD BLIJFT STIJGEN
Ondertussen blijft dewoningnood onder studenten maar stijgen. Het tekort staat op dit moment landelijk al op ruim 40.000 woningen, met de grootste nood in Utrecht, Amsterdam, Delft en Wageningen.

Studentenvakbond LSVb in Utrecht maakt zich grote zorgen na het zien van de Landelijke Monitor Studentenhuisvesting. Ook omdat deskundigen voor de komende acht jaar 30procent meer internationale studenten verwachten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -