RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Whatsapp-oplichters Utrecht gaan de gevangenis in

UTRECHT - Twee jonge mannen die zich op Whatsapp als een ander hebben voorgedaan moeten ongeveer een jaar de cel in. Ze wisten onder meer door oplichting en geweld voor duizenden euro's aan geld en spullen te stelen.

Ouail D., een 19-jarige man zonder vaste woonplaats, liet een 85-jarig slachtoffer in De Meern geloven dat hij zat te appen met zijn eigen dochter, die zogenaamd in geldnood zat. Het leverde de oplichter 2300 euro op. Daan M., een Utrechter van 21, stuurde appjes naar een 71-jarige vrouw in Zeewolde. Ze geloofde dat ze daadwerkelijk met haar dochter te maken had en maakte in totaal meer dan drieduizend euro over.


PEPPERSPRAY
Het duo pleegde daarnaast ook meerdere diefstallen. Eind 2017 overvielen ze samen een kennis in Woerden. Ze sloegen hem neer, schopten tegen zijn hoofd en spoten hem pepperspray in het gezicht. Daarna pakten ze zijn telefoon, zijn paspoort en 500 euro af. Ze liepen tegen de lamp toen een jongen die ze hadden gedwongen om voor hen valse telefoonabonnementen af te sluiten doorsloeg bij de politie.

De rechter neemt het de mannen vooral kwalijk dat ze zich ten koste van anderen wilden verrijken en dat ze daar al eerder voor waren veroordeeld. Bovendien geven ze nog steeds geen openheid van zaken over de misdrijven die ze hebben gepleegd. Sinds hun aanhouding beroepen ze zich op hun zwijgrecht. Tijdens de rechtszaak legden ze slechts een gedeeltelijke bekentenis af.

CELSTRAF
De Utrechter kreeg 18 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De 19-jarige man werd veroordeeld tot 16 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maand voorwaardelijke jeugddetentie voor het stelen van een laptop bij een bedrijfsinbraak.

Beiden moeten zich psychisch laten behandelen. Hun slachtoffers moeten ze 10.000 euro aan schadevergoeding geven.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -