Knooppunt Hoevelaken: laatste kans voor inspraak

Zo moet het knooppunt er in de toekomst uit komen te zien.
Zo moet het knooppunt er in de toekomst uit komen te zien. © Rijkswaterstaat
UTRECHT - Als u nog iets wil veranderen aan de plannen voor het nieuwe knooppunt Hoevelaken, dan moet u dat nu doen. Het plan ligt namelijk voor de laatste keer ter inzage.
In de strijd tegen de files gaat het knooppunt over drie jaar flink op de schop. Zo worden de A1 en A28 bij Amersfoort verbreed. De minister zette vorige week al haar handtekening onder het uitgewerkte plan, maar weggebruikers en omwonenden mogen nog een laatste keer hun mening geven.
Het plan van 774 miljoen euro moet een einde maken aan de files bij Amersfoort. Maar voor het zover is moet er nog wel het nodige gebeuren. Vanaf 2021 wordt in totaal 32 kilometer snelweg aangepakt. Dit gaat ten koste van onder andere 50 hectare bos.
Bovendien staan op dit moment nog zo'n 26 objecten in de weg. Die huizen, winkels, bedrijven, een benzinepomp én een kas moeten verdwijnen om zo ruimte te maken voor het megaproject van Rijkswaterstaat.
Het is natuurlijk wel een feit dat de plannen behoorlijk vast liggen
Christa Kempenaar - Projectmanager Rijkswaterstaat
Het plan is vanaf vandaag openbaar en dat betekent dat iedereen inzage heeft en ook nog bezwaar kan maken. Maar de kans dat er nog veel aan de plannen geschaafd gaat worden is klein, erkent Christa Kempenaar, projectmanager van Rijkswaterstaat.
"Het is natuurlijk wel een feit dat de plannen behoorlijk vast liggen. Mensen hebben in een eerder stadium kunnen particperen. Maar het is natuurlijk nog steeds zo dat wij dingen over het hoofd hebben kunnen zien. Als er veel reacties komen op een bepaald punt, kan het zo zijn dat wij zeggen dat we iets verkeerd hebben ingeschat. Bepaalde accenten kunnen altijd nog aangepast worden", zegt Kempenaar.
Tot en met woensdag 14 november kunnen zienswijzen ingediend worden. Dit kan online, maar Rijkswaterstaat organiseert ook vijf inloopavonden. De eerste staat gepland voor aanstaande maandag, in Leusden.
Rijkswaterstaat maakte een animatie van het nieuwe knooppunt Hoevelaken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.