Kinderpostzegelactie levert 9,4 miljoen euro op

© Stichting Kinderpostzegels
VLEUTEN - Met een feestje op basisschool De Vleuterweide in Utrecht is vanmiddag de Kinderpostzegelactie 2018 afgesloten. Dit jaar is er 9,4 miljoen euro opgehaald met de verkoop van zegels en andere producten.
Dat is vergelijkbaar met de opbrengst van voorgaande jaren. YouTube-ster Dylan Haegens kwam langs bij De Vleuterweide om het bedrag bekend te maken. "Ik vind dit altijd een heel leuk actie", zegt hij. "Je doet iets voor het goede doel en je merkt dat kinderen er echt mee bezig zijn."
De afgelopen week gingen 160.000 basisschoolleerlingen uit de groepen zeven en acht langs deuren om kinderpostzegels, pleisters, tulpenbollen, katoenen draagtassen, theepakketten en kaarten te verkopen. Op de zegels en kaarten stonden de bekende karakters uit de Fabeltjeskrant afgebeeld.
De opbrengst gaat naar kinderen die niet thuis wonen. "Met dit bedrag kunnen we veel kinderen die geen veilig thuis hebben heel goed helpen. Bijvoorbeeld kinderen in Nederland die noodgedwongen in de daklozenopvang wonen", aldus Jeroen den Tex, directeur Kinderpostzegels.
YouTuber Dylan Haegens maakt de opbrengst bekend

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.