Na maanden onderhandelen presenteert Bunnik collegeprogramma

© RTV Utrecht
BUNNIK - In Bunnik wordt vanavond het collegeprogramma van Perspectief 21 en De Liberalen gepresenteerd. Het heet 'Bunnik bouwen voor elkaar'.
Omdat er in Bunnik maar drie partijen zijn, zou je zeggen dat de onderhandelingen makkelijk waren. Toch zijn meerdere opties onderzocht en dat liep allemaal op niks uit. Winnaars P21 en CDA konden het niet eens worden. Toen wilde P21 graag aan de slag met De Liberalen, maar die gingen eerst een coalitie met het CDA onderzoeken.
Uitspraken van wethouder Eijbersen in de media vielen bij het CDA alleen zo slecht dat ook die optie strandde. Uiteindelijk werden P21 en De Liberalen het eens en lag er op 8 juni een een coalitieakkoord.

BOUWEN

In het collegeprogramma is veel aandacht voor bouwen. Zo staat erin te lezen dat het nieuwe college 1000 tot 5000 extra woningen wil realiseren. Nieuwe inwoners moeten de gemeente aantrekkelijker maken en zorgen dat alle voorzieningen blijven bestaan.

SOCIAAL BUNNIK

Ook willen de partijen de komende jaren werken aan wat ze een 'sterke gemeenschap' noemen: "We zetten in op gezondheid, beweging voor jong en oud, het versterken van de sociale kracht en bieden zorg waar nodig is."
Ook opgenomen in het programma is een hoofdstuk over het stationsgebied. Het moet de komende jaren verder ontwikkeld worden, tot een knooppunt voor openbaar vervoer met extra fietsroutes en fietsvoorzieningen. Dat moet de druk op het wegennet verminderen.
Daarnaast wil het college vanwege de beperkte financiële middelen meer gaan samenwerken met andere gemeenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.