RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Pegida demonstreert bij Ulu-moskee met schokkende beelden op groot scherm

UTRECHT - Anti-islambeweging Pegida demonstreert vrijdag bij de Ulu-moskee in de Utrechtse wijk Lombok. De groep meldt dat het daarvoor toestemming heeft van de gemeente.

Op een groot scherm worden beelden getoond van onder andere onthoofdingen, verkrachtingen en besnijdenissen. Maandag hield Pegida al een soortgelijke demonstratie†bij een moskee in Enschede. Daar kwamen zo'n twintig aanhangers van de groep op af, meldt RTV Oost.De gemeente Utrecht zegt†"een kennisgeving te hebben ontvangen†van de demonstratie". "Deze is, zoals gebruikelijk, beoordeeld volgens de Wet Openbare Manifestaties".

Volgens de gemeente is "demonstreren een grondrecht" en wordt de†demonstratie nu voorbereid door politie en gemeente. "Er is met alle betrokkenen contact, waaronder het moskeebestuur en winkeliers. We blijven de situatie monitoren. De burgemeester kan beperkingen opleggen bij gevaar voor wanordelijkheden, ernstige verkeershinder of gevaar voor de gezondheid."

VERBOD OP BARBECUE
Afgelopen zomer werd een demonstratie van Pegida bij de Ulu-moskee nog†verboden. De groep wilde varkensvlees†roosteren†bij de moskee, maar zowel de gemeente†als de rechter†vreesden ongeregeldheden. Pegida mocht ook†niet barbecueŽn bij de Sayidina Ibrahim-moskee in de wijk Kanaleneiland.

Tegenstanders van Pegida hielden na het verbod een demonstratie bij de Ulu-moskee, die kortstondig werd verstoord door een eiergooier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -