Fabrikant Stint strijdbaar: binnenkort hopelijk weer de weg op

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - De Bilthovense fabrikant van de Stints hoopt dat de elektrische bolderwagens binnenkort weer in gebruik mogen worden genomen. Directeur Edwin Renzen zegt dat in een interview met NRC.
"We hopen de komende weken met steun van velen, ook van de kinderopvang, de weg weer op te kunnen'', aldus Renzen. Zoals hij eerder deze week al tegen RTV Utrecht zei, is Renzen het niet eens met de beslissing om de voertuigen vooralsnog niet meer op de weg toe te laten en wil hij met het ministerie in gesprek.
Het besluit heeft grote gevolgen voor zijn bedrijf, stelt Renzen in de krant, maar in tegenstelling tot eerder deze week ziet hij nog wel mogelijkheden om het weer op gang te brengen. "Alles ligt stil. We hebben geen inkomsten meer. Maar we willen niet afgeserveerd worden. Hoelang we het volhouden, weet ik niet. Ik beschouw het rijverbod niet als het einde van het bedrijf. Zo wil ik niet denken.''

ZORGVULDIG

Verkeersminister Van Nieuwenhuizen zegt dat het besluit om de Stint te verbieden "zorgvuldig is genomen." De minister baseerde zich bij haar besluit op een advies van de inspectie en nieuwe feiten over de bolderkar.
In Oss kwamen vier kinderen van een voorschoolse opvang om het leven toen de stint waarin zij zaten met een trein in botsing kwam. De oorzaak wordt onderzocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.